ARTIKLER OG TV-INDSLAG

Center mod Økonomisk IT-Svindel ønsker at bidrage til at forebygge nye ofre for økonomisk IT-svindel ved at have en aktiv stemme i samfundsdebatten.


Nedenfor ses en oversigt over de artikler og tv-indslag, Center mod Økonomisk IT-Svindel har deltaget i.


Kontakt stifter Sine Gregersen, tlf. +4529322276, hvis du ønsker en udtalelse eller et interview.FEBRUAR 2024

GO'MORGEN-INDSLAG:

Kærestesvindel

Indslag bragt i Go'Morgen Danmark den 14. februar 2024 kl. 8:10 om de store økonomiske og menneskelige konsekvenser, ofre for kærestesvindel oplever. Indslaget tager afsæt i stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersens mors tragiske historie om at tage sit eget liv i kølvandet på at have været udsat for svindel, og indeholder desuden en drøftelse mellem Venstres digitaliseringsordfører, Christoffer Aagaard Melson, og Sine Gregersen om behovet for at sikre hjælp på området fremover.

Se Indslaget her (betalingsmur).


ARTIKEL:

Da hendes mor sendte billedet af sin nye kæreste, ringede alle alarmklokker

Artikel bragt på tv2.dk den 14. februar 2024. Artiklen sætter fokus på kærestesvindel og de store både menneskelige og økonomiske konsekvenser forbundet dermed. Artiklen er baseret på et stort interview med stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen, hvis mor var udsat for kærestesvindel og siden tog sit eget liv som følge deraf, og omhandler også stiftelsen af Center mod Økonomisk IT-Svindel.

Læs artiklen her.


NOVEMBER 2023

NYHEDSINDSLAG:

Kærlighed gør blind

Nyhedsindslag bragt i Radio4 den 15. november kl. 19:00 om de store økonomiske og menneskelige konsekvenser, ofre for kærestesvindel oplever. Indslaget tager afsæt i nye tal om kærestesvindel fra Finans Danmark og baserer sig på et interview med stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen (indslaget starter ved minuttal 06:53).

Hør nyhedsindslaget her.


ARTIKEL:

Rådgivning til ofre for kærlighedssvindel efterlyses

Artikel baseret på Ritzau-nyhed og bragt i forskellige medier den 15. november 2023 om behovet for at sikre hjælp til ofre for kærestesvindel som følge af de store økonomiske og menneskelige konsekvenser, kærestesvindel medfører. Indslaget tager afsæt i nye tal om kærestesvindel fra Finans Danmark og baserer sig på interview med stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen, ligesom også digitaliseringsdirektør hos Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen, er citeret i artiklen. 

Læs fx artiklen her.


OKTOBER 2023

ARTIKEL:

Kriminelle simulerer romantik på nettet og snyder deres ofre for penge. Hvordan kan det ske?

Artikel bragt i Kristeligt Dagblad den 15. oktober 2023 om de store menneskelige omkostninger forbundet med kærestesvindel, herunder Center mod Økonomisk IT-Svindels antropologiske undersøgelse om kærestesvindel. Såvel stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen, psykolog Rikke Papsøe og antropolog Stine Brynskov er citeret i artiklen.

Læs hele artiklen her (betalingsmur).


SEPTEMBER 2023

LEDER:

De falske kærester: For nogle bliver tabene, skammen og sorgen ubærlig

Leder bragt i Politiken den 11. september 2023 om de store menneskelige og økonomiske konsekvenser forbundet med kærestesvindel samt nødvendigheden af sikre mere hjælp og støtte på området fremover. Lederen referer politiets (NCIK) og Center mod Økonomisk IT-Svindels nye tal på området. Lederen gengiver desuden stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersens, forslag om, at der etableres en samlet indgang for ofre til hjælp og rådgivning, hvilket lederen kalder "en indlysende god idé".

Læs hele lederen her (betalingsmur).


ARTIKEL:

Når et liv langt fra er nytteløst: Lokalt selvmord bliver startskuddet for ny hjælpeorganisation

Artikel bragt i Jydske Vestkysten den 8. september 2023 om Sine Gregersens arbejde med at etablere Center mod Økonomisk IT-Svindel samt Center mod Økonomisk IT-Svindels nye antropologiske undersøgelse om kærestesvindel.

Læs hele artiklen her (betalingsmur).


NYHEDSINDSLAG:

Kærestesvindel

Nyhedsindslag bragt i TV2 Nyhederne den 3. september kl. 19:00 om de store økonomiske og menneskelige konsekvenser, ofre for kærestesvindel oplever, og gengiver nye tal på området fra politiet (NCIK) og Center for Økonomisk IT-Svindel. Såvel stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen, sektionsleder for forebyggelse og analyse hos NCIK, Kresten Munksgaard og psykolog Vitha Wettemeyer interviewes i indslaget (minuttal 13:25).

Se nyhedsindslaget her (betalingsmur).


ARTIKEL:

Politikere vil have mere hjælp til ofre for kærestesvindel

Artikel bragt i Politiken den 2. september 2023. Artiklen sætter fokus på den manglende hjælp til ofre for kærestesvindel og anden form for økonomisk IT-svindel og citerer såvel Justitsminister Peter Hummelgaard (S), retsordfører Karina Lorentzen (SF), digitaliseringsordfører Pia Kjærsgaard (DF), retsordfører Mai Mercado (KF) og stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen, der alle bakker op om, at der bør sikres mere hjælp på området. 

Se hele artiklen her (betalingsmur).


ARTIKEL:

De charmerer og manipulerer sig til penge: Politiet har for første gang opgjort omfanget af kærestesvindel

Artikel bragt på dr.dk den 2. september 2023. Artiklen sætter fokus på de store økonomiske og menneskelige konsekvenser, ofre for kærestesvindel oplever, og gengiver nye tal på området fra politiet (NCIK) og Center for Økonomisk IT-Svindel. Artiklen bygger på et længere interview med stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen og citerer også sektionsleder for forebyggelse og analyse hos NCIK, Kresten Munksgaard.

Se hele artiklen her.


NYHEDSINDSLAG:

Kærestesvindel koster ofre mange mio. 

Nyhedsindslag bragt i DRTV den 2. september kl. 12:00 om de store økonomiske og menneskelige konsekvenser, ofre for kærestesvindel oplever, og gengiver nye tal på området fra politiet (NCIK) og Center for Økonomisk IT-Svindel. Såvel stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen og sektionsleder for forebyggelse og analyse hos NCIK, Kresten Munksgaard interviewes i indslaget.


ARTIKEL: 

To antropologer har kortlagt kærestesvindel, og en række fællestræk går igen

Artikel bragt i Politiken den 2. september 2023. Artiklen omhandler Center mod Økonomisk IT-Svindels antropologiske undersøgelse "Kærestesvindel i Danmark. En antropologisk undersøgelse af ofre for kærestesvindel og deres pårørende". Artiklen er baseret på et længere interview med antropologerne Stine Brynskov og Malene C. Meldgaard, der har udarbejdet undersøgelsen for Center mod Økonomisk IT-Svindel, og citerer desuden stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen.

Se hele artiklen her (betalingsmur).


ARTIKEL: 

Nu er omfanget af kærestesvindel opgjort: De bliver ved og ved, til der ikke er flere penge at komme efter

Artikel bragt i Politiken den 1. september 2023. Artiklen sætter fokus på de store økonomiske og menneskelige konsekvenser, ofre for kærestesvindel oplever, og gengiver nye tal på området fra politiet (NCIK) og Center for Økonomisk IT-Svindel. Artiklen citerer såvel stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen, sektionsleder for forebyggelse og analyse hos NCIK, Kresten Munksgaard, antropolog Malene C. Meldgaard og digitaliseringsdirektør hos Finans Danmark Michael Busk-Jepsen.

Se hele artiklen her (betalingsmur).


PRESSEMEDDELSE:

Ny undersøgelse: To ud af 14 ofre for kærestesvindel har begået selvmord efter svindlen. Men der er ingen hjælp at få på området i dag, viser rapport fra Center mod Økonomisk IT-Svindel

Pressemeddelelse fra Center mod Økonomisk IT-Svindel i anledningen af, at centret lancerer rapporten ”Kærestesvindel i Danmark. En antropologisk undersøgelse af ofre for kærestesvindel og deres pårørende”. Rapporten er den første af sin slags i Danmark og viser med al tydelighed, at ofre for kærestesvindel oplever fatale menneskelige og økonomiske konsekvenser som følge af svindlen.

Se hele pressemeddelelsen her.


MAJ 2023

ARTIKEL:

Inge Lis troede, at hun havde fundet kærligheden: I stedet blev hun udsat for manipulerende kriminalitet, som endte med at koste hende livet

Artikel bragt i Jydske Vestkysten den 20. maj 2023. Artiklen sætter fokus på, at kærestesvindel kan ramme alle, ligesom artiklen også behandler de store både menneskelige og økonomiske konsekvenser, der er forbundet med kærestesvindel. Artiklen er baseret på et stort interview med stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen, som er Inge Lis Dalsgaards datter. Artiklen har også været bragt i Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad og Vejle Amts Folkeblad den 23. maj 2023.

Læs hele artiklen her hos Jydske Vestkysten (betalingsmur).


DECEMBER 2022

ARTIKEL:

Inge Lis troede, hun havde fundet sit livs kærlighed...

Artikel bragt i Politiken den 8. december 2022. Artiklen sætter fokus på kærestesvindel og de store både menneskelige og økonomiske konsekvenser forbundet dermed. Artiklen er baseret på et stort interview med stifter af Center mod Økonomisk IT-Svindel, Sine Gregersen, som er Inge Lis Dalsgaards datter.

Læs hele artiklen her hos Politiken (betalingsmur).